Actie Tijdelijk 15% korting: Diverse verpakkingen

Almanak drukken

Een almanak drukken gaat zeer gemakkelijk bij Drukwerknodig en is bovendien ook nog eens heel voordelig! Met meer dan 25 jaar ervaring in het drukken van almanakken, kunnen wij u verzekeren van de beste kwaliteit.

 • Goedkoopste almanak drukkerij van Nederland
 • Snelste leveringen
 • Volledig eigen productiecentrum
 • De allerbeste drukkwaliteit
Bestel hier uw Almanak
almanak-drukken

Wat is een almanak?

Een almanak is een jaarlijkse publicatie met steeds terugkerende informatie. Dit wordt vaak gedaan door studentenverenigingen, maar ook door sportclubs en bedrijven. U kunt nu al snel en eenvoudig uw almanak van 2019 of 2020 af laten drukken bij ons. Lever uw eigen drukklare pdf aan of laat uw pdf controleren, zodat u zeker weet dat uw bestand voldoet aan de aanleverspecificaties. Daarnaast is er ook nog de keuze tot het maken van uw almanak in onze online editor.

U heeft bij Drukwerknodig de keuze uit verschillende materialen. De meeste almanakken drukken wij in een hard-cover boek. U kunt er echter ook voor kiezen voor een geniet boeksoftcover of een wire-o.

almanak-printen

Stappenplan

Bij het laten drukken van een almanak komt veel kijken. Wij hebben voor het gemak alles op een rijtje gezet:

 1. Maak een lijst van alle medewerkers, leden, studenten of andere betrokkenen van het bedrijf.
 2. Zorg aan de hand van de lijst ervoor dat u van iedereen een foto heeft
 3. Maak de inhoudsopgave
 4. Vul alle pagina’s
 5. Bestel uw almanak
almanak-maken

Stap 1: Lijst maken

Als eerste is het handig om een lijst te maken van alle medewerkers, leden, studenten of andere betrokkenen van uw bedrijf. Op deze manier voorkomt u dat er mensen worden vergeten of niet worden opgenomen in uw almanak.

Stap 2: Foto’s

Nadat u een lijst heeft gemaakt van alle personen die moeten voorkomen in uw almanak, is het tijd om hier foto’s van te verkrijgen. Zorg ervoor dat u voor iedereen ten minste één foto heeft gevonden waar hij of zij op staat.

Stap 3: De inhoudsopgave

De derde stap van het maken van een almanak is het maken van de inhoudsopgave. Door dit te doen voordat u de inhoud zelf maakt, krijgt u een goed overzicht en weet u zeker dat u later niks meer vergeet. Hoe de inhoud van een almanak eruit ziet, verschilt heel erg per bedrijf. Zelf vinden we het prettig om alle gebeurtenissen van het jaar in chronologische volgorde te doen. Hierdoor kom je uit op bijvoorbeeld: hoofdstuk 1: nieuwjaarsborrel, hoofdstuk 2: voorjaarsfeest, etc.

Stap 4: Inhoud maken

Nu de inhoudsopgave van uw almanak is gemaakt, is het tijd om de hoofdstukken te vullen met tekst, foto’s en afbeeldingen. U kunt dit het beste laten doen door een professionele vormgever. Een almanak is een boek vol met herinneringen om later op terug te kijken, dus het is belangrijk dat dit zo mooi mogelijk gemaakt wordt.

Heeft u geen vormgevers binnen uw bedrijf of vereniging? Vraag iedereen dan of ze misschien iemand kennen. Vaak zijn er altijd wel mensen die professionele vormgevers binnen hun netwerk hebben. U kunt ook contact met ons opnemen. Onze professionele vormgevers gaan graag voor u aan de slag.

Stap 5: De almanak bestellen

Nu uw almanak helemaal is gemaakt, is het tijd om uw boek te drukken. Dit kunt u gemakkelijk doen bij Drukwerknodig. Kies uw bindmethode en volg de stappen op het scherm. Zodra uw bestelling is geplaatst, zal deze direct bij ons in productie genomen worden en in de meeste gevallen wordt deze binnen enkele werkdagen bij u bezorgd.

Tips

Om uw almanak zo mooi mogelijk te maken, hebben wij de volgende tips op een rijtje gezet:

 • Bestel een leeslint bij uw almanak. Een leeslint geeft uw almanak een originele uitstraling dat uw boek helemaal afmaakt.
 • Kies voor een glanzende papiersoort, om uw foto’s zo mooi mogelijk af te laten drukken.
 • Kies een papierdikte van ten minste 200 gram. Dit geeft uw almanak een luxere uitstraling en is steviger.
 • Ga voor een leren omslag. Dit maakt uw almanak nog exclusiever en geeft het een luxe uitstraling.
almanak-bestellen

Waarom een almanak drukken bij Drukwerknodig?

Doordat wij een eigen productiecentrum hebben, kunnen wij u de snelste levertijden, de beste service en de beste kwaliteit garanderen. Wij hebben op deze manier namelijk volledig zicht op het gehele productieproces. Daarnaast wordt voor al onze producten een kwaliteitscontrole gedaan, voordat deze worden ingepakt en verzonden.

Drukwerknodig is onderdeel van het full-service reclamebureau Chris Russell BV. Chris Russell BV produceert al meer dan 25 jaar al het reclame en drukwerk voor meerdere winkelketens en particulieren. Uw almanak van 2019 of 2020 bestellen doet u eenvoudig en snel bij Drukwerknodig!

Snelle levertijden bij Drukwerknodig

Bij Drukwerknodig begrijpen we dat u uw drukwerk zo snel mogelijk in ontvangst wilt nemen. Wanneer u uw bestelling plaatst, beginnen wij meteen met uw almanak drukken. Daarom geldt voor almanakken drukken al voor 12:00 uur besteld, 2 werkdagen later in huis. U kunt ook voor een spoedlevering kiezen. Dan geldt: voor 12:00 uur besteld, morgen in huis! Ook leveren wij uw bestelling al gratis vanaf €45!