Actie Tijdelijk 15% korting: Diverse verpakkingen

Boek uitgeven

Steeds meer mensen willen een boek uitgeven. Hierbij kan het gaan om een kookboek, (auto)biografie, gedichtenbundel, fictie of iets heel anders. Hier komt vaak veel bij kijken. Zo kunt u uw boek uitgeven bij een uitgeverij, maar tegenwoordig worden ook steeds meer boeken uitgegeven in eigen beheer. Het voordeel hieraan is dat u zelf alle specificaties van het boek, de verkooppunten en de verkoopprijzen zelf kunt bepalen. Daarnaast blijft u zelf eigenaar van alle rechten die aan het boek verbonden zijn. Denk hierbij aan zaken als publicatie- en auteursrechten.

Voordelen boek uitgeven eigen beheer

Wanneer u ervoor kiest om een boek in eigen beheer uit te geven, brengt dit een hoop voordelen voor u mee:

 • U bepaalt zelf het design en de inhoud van het boek
 • De volledige behaalde winst is volledig voor u zelf
 • U bepaalt zelf de verkooppunten en prijzen
 • U blijft volledig eigenaar van uw boek, dus de auteursrechten en publicatierechten gaan niet over naar een uitgeverij
   
Boek laten drukken
boek-uitgeven

Stappenplan zelf boek uitgeven

Om het uitgeven van uw boek wat eenvoudiger te maken, hebben wij een stappenplan voor u opgezet:

 1. Het manuscript. Voordat u kunt beginnen, dient uw boek uiteraard geschreven te zijn. Wij adviseren u om uw boek altijd door één of meerdere personen nog een keer na te laten lezen. Op deze manier kunt u voorkomen dat spelfouten waar u zelf overheen hebt gelezen in het eindwerk komen te staan.
 2. Binnenwerk vormgeven. De tweede stap, is het drukklaar maken van het binnenwerk. Wanneer u afbeeldingen in uw boek hebt verwerk, raden wij altijd aan dat deze minimaal 150 dpi hebben, om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast dient uw binnenwerk altijd 3 millimeter omloop te hebben en raden wij een randdafstand van 5 millimeter aan. Dit zorgt ervoor dat uw tekst en afbeeldingen niet worden afgesneden.
 3. Omslag vormgeven. Nadat uw binnenwerk is vormgegeven en drukklaar is gemaakt, is de omslag van het boek aan de beurt. Hierbij is het belangrijk dat u rekening houdt met de rugdikte van uw boek. In ons bestelproces kunt u direct berekenen wat de rugdikte voor u gaat zijn. Wanneer het u niet lukt om de omslag zelf drukklaar te maken, kunt u er ook voor kiezen om dit door onze vormgevers te laten doen.
 4. ISBN-nummer aanvragen. Voordat u uw boek mag verkopen, dient u een ISBN-nummer te registeren. Dit kunt u doen op www.isbn.nl
 5. Boek laten drukken. Ten slotte kunt u uw boek laten drukken. Wanneer u dit bij een digitale drukkerij laat doen, geeft dit als voordeel dat u ook voordelig het boek kunt laten drukken in kleine oplages. Zo heeft u bijvoorbeeld al een hardcover boek vanaf €18,87!
boek-uitgeven-ringband

Verschillende afwerkingen

Bij Drukwerknodig kunt u uw boek laten afdrukken met verschillende afwerkingen. Deze afwerkingen zijn als volgt:

 • Hardcover boek. Een hardcover boek is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze. Een hardcover boek heeft een luxe uitstraling en is zeer stevig, waardoor deze het langste mooi blijft.
 • Softcover boek. Voor veel boeken wordt ook gekozen voor een softcover inbinding. Dit zorgt ervoor dat het boek iets flexibeler is en is bovendien een voordeligere keuze dan een hardcover inbinding.
 • Wire-O boek. Een wire-o binding wordt vaak gekozen voor kookboeken, catalogussen of invulboekjes. Een wire-o boek heeft als voordeel dat het eenvoudig op een bepaalde pagina kan blijven liggen. Daarnaast liggen wire-o boeken vlak, waardoor elke pagina in zijn geheel zichtbaar is.
 • Hardcover Wire-O. Wanneer u uw wire-o boek iets luxer wilt maken, kunt u kiezen voor een hardcover wire-o. Hiermee heeft uw boek een luxe harde kaft, maar wel met de voordelen van een wire-o binding.
   
boek-uitgeven-inbindingen

Maatwerk

Wanneer u op zoek bent naar specifieke dingen voor uw boek, kunt u ook kiezen voor maatwerk. Bent u benieuwd wat Drukwerknodig voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze vriendelijke klantenservice denkt graag met u mee!