Gevouwen kaarten drukken

 • Keuze uit veel verschillende formaten
 • Diverse afwerkingen
 • Zelf een kaartje ontwerpen in onze online editor
 • Kleine oplages mogelijk, al vanaf 5 stuks!
v.a. € 0,02 - € 2,04 per stuk
Product samenstellen

Bij Drukwerknodig kunt u uw eigen gevouwen kaarten drukken. Ontwerp ze zelf in onze online editor en ze worden supersnel, voordelig en professioneel voor u gemaakt. Het sturen van een kaartje is altijd een succes, of u ze nou verstuurt naar vrienden, familie of collega’s! Naast gevouwen kaarten bieden wij ook ongevouwen kaarten aan.

Product samenstellen

Direct uw kaart (gevouwen) samenstellen

Omschrijving

Gevouwen kaarten laten drukken bij Drukwerknodig

Wanneer u ansichtkaarten bestelt bij Drukwerknodig, bent u verzekerd van kwaliteit. Wij hebben een eigen digitale drukkerij, waardoor we zicht hebben op het gehele productieproces. Onze hoge kwaliteit Kodak-printers drukken uw kaarten supersnel, waarna speciale DUPLO-snijmachines uw kaarten automatisch snijden en voorzien van een ril in het midden van de kaart. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk naar het uiteindelijke formaat vouwen.

Doordat wij de gehele productie in eigen huis hebben en gebruik maken van de nieuwste apparatuur, kunnen wij zeer lage prijzen aanbieden. Zo bestelt u al kaarten vanaf €0,02 per stuk! Daarnaast is het ook mogelijk om maatwerk te bestellen. Staat uw gewenste formaat er bijvoorbeeld niet tussen, of bent u op zoek naar een kaart in vorm? Neem dan contact met ons op! Onze professionele medewerkers helpen u graag!

Verschillende opties

U heeft verschillende opties wanneer u gevouwen kaarten bestelt. U kunt uw product specificeren op de volgende punten:

 • Formaat
 • Bedrukking (enkel- of dubbelzijdig full color)
 • Papiersoort
 • Afwerking

Kies voor een enkelzijdige bedrukking, wanneer u de binnenkant leeg wilt laten. Met een dubbelzijdige bedrukking kunt u hier bijvoorbeeld tekst, afbeelding of regellijnen toevoegen. Wanneer u de binnenkant wilt beschrijven, houd dan rekening met de papiersoort en afwerking.

Papiersoorten

U heeft de keuze uit veel verschillende papiersoorten voor uw gevouwen kaarten. Wij bieden de volgende papiersoorten aan:

 • Biotop: Biotop-papier is een ongestreken papiersoort. Hierdoor heeft het een matte uitstraling en is het zeer goed beschrijfbaar. Doordat het papier geen witmakers bevat, is het materiaal crèmekleurig.
 • Gloss mc: Het gloss mc-papier is een gestreken papiersoort. Hierdoor is het papier glad en glanzend. Dit maakt het papier niet goed beschrijfbaar. Hierdoor raden wij niet aan om deze papiersoort te kiezen wanneer u de binnenkant zelf wilt beschrijven.
 • Invercote Creato: Invercote creato is gemaakt van sulfaatkarton. Het materiaal is aan beide kanten gestreken, maar de achterkant (binnenkant) is wel beschrijfbaar.
 • Invercote g: Invercote g lijkt heel erg op invercote creato, maar verschilt in het feit dat de achterkant niet gestreken is. Hierdoor heeft de achterkant (binnenkant) een wat ruwere uitstraling. Ook bij deze papiersoort is enkel de achterkant beschrijfbaar.
 • Kraft: Kraft papier is een dikke, stevige papiersoort. Dit wordt naast kaarten ook gebruikt voor bijvoorbeeld verpakkingen en labels. De bruine kleur van het papier combineert leuk met verschillende vormen en designs. Wij raden wel af om afbeeldingen met veel kleur te gebruiken. Ook wordt de witte kleur in uw ontwerp hier niet op gedrukt.
 • Motif: Motif-papier is een ongestreken, witte papiersoort. Dit maakt het materiaal gemakkelijk aan beide kanten beschrijfbaar.
 • Silk MC: Het silk mc-papier is een halfmatte, gestreken papiersoort. Dit papier is niet goed beschrijfbaar, waardoor we het afraden hiervoor te kiezen wanneer u de binnenkant zelf wilt beschrijven.

Naast de papiersoort, heeft u ook de keuze uit het aantal gram van het papier. Hoe meer gram u hierbij selecteert, hoe dikker en steviger uw kaart zal worden.

Afwerkingen

Naast de papiersoort, heeft u ook de keuze uit verschillende afwerkingen. U heeft hier de keuze uit enkel- of dubbelzijdig glans- en matlaminaat. Matlaminaat geeft uw kaart een stijlvolle, matte uitstraling, terwijl glanslaminaat een mooie glanzende finish geeft. Let wel op: de laminaatafwerkingen zijn niet beschrijfbaar, ongeacht uw papierkeuze. Kies dus voor geen of enkelzijdige afwerking wanneer u de binnenkant van uw kaart wilt beschrijven.

Gevouwen kaarten ontwerpen

U kunt snel en gemakkelijk een gevouwen kaart ontwerpen in onze online editor. Upload een eigen foto, afbeelding of logo en laat uw creativiteit de vrije loop. Binnen de editor kunt u gratis tekst, foto-effecten of decoratievormen toevoegen. Zo is zelf kaarten maken heel eenvoudig! Of u nu een bedankkaart wilt maken, of een reclameboodschap op uw kaart wilt laten drukken: alles is mogelijk!

Het is ook mogelijk om uw eigen kaart zelf te ontwerpen in externe programma’s, zoals Adobe InDesign. Ga hierboven naar het kopje “specificaties” om hiervoor templates te downloaden, of aanleverspecificaties te bekijken.

Service

Heeft u nog vragen over het bestellen van gevouwen kaarten, of bent u op zoek naar maatwerk? Neem dan contact met ons op. Onze vriendelijke en professionele medewerkers helpen u graag!

Formaten

Formaten

Formaat vanaf
Eindformaat A4 Staand 11,07 (5 stuks)
Eindformaat A4 Liggend 11,07 (5 stuks)
Eindformaat A5 Staand 10,64 (5 stuks)
Eindformaat A5 Liggend 10,64 (5 stuks)
Eindformaat 105 x 297 mm 10,64 (5 stuks)
Eindformaat A6 Liggend 10,43 (5 stuks)
Eindformaat A6 Staand 10,43 (5 stuks)
Eindformaat A7 Staand 10,21 (5 stuks)
Eindformaat 52,5 x 148 mm 10,21 (5 stuks)
Eindformaat 210 x 210 mm 11,07 (5 stuks)
Eindformaat 150 x 150 mm 10,64 (5 stuks)
Eindformaat 98 x 98 mm 10,43 (5 stuks)
Eindformaat 105 x 210 mm 11,07 (5 stuks)
Eindformaat 130 x 130 mm 10,43 (5 stuks)

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties

Hier vindt u alle specificaties van Gevouwen kaart. Om uw product te kunnen leveren binnen de levertijd, is het belangrijk dat het u ontwerp correct aanlevert. Drukwerknodig is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeleverde bestanden.

Gevouwen kaart

Opties

Opties

Bedrukking Beschrijving
Dubbelzijdig full color (4/4) Full color bedrukking op beide zijden van het papier.
Enkelzijdig full color (4/0) Full color bedrukking op de voorzijde van het papier.
Papier Beschrijving
200 grams gloss mc Gestreken papiersoort, houtvrij, wit, glanzend. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel, Elementair Chloorvrij (ECF), Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
200 grams silk mc Gestreken papiersoort, houtvrij, wit, licht glanzend. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel. Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
210 grams motif Ongestreken papiersoort (beschrijfbaar), houtvrij, helderwit. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel, Elementair Chloorvrij (ECF). Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
260 grams invercote creato Tweezijdig gestreken sulfaatkarton (achterkant beschrijfbaar).
260 grams invercote g Eenzijdig gestreken sulfaatkarton (achterkant beschrijfbaar).
300 grams gloss mc Gestreken papiersoort, houtvrij, wit, glanzend. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel, Elementair Chloorvrij (ECF), Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
300 grams motif Ongestreken papiersoort (beschrijfbaar), houtvrij, helderwit. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel, Elementair Chloorvrij (ECF). Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
300 grams silk mc Gestreken papiersoort, houtvrij, wit, licht glanzend. Beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel. Verouderingsbestendig Papier(DIN/ISO 9706).
350 grams invercote creato Tweezijdig gestreken sulfaatkarton (achterkant beschrijfbaar).
300 grams biotop Ongestreken papiersoort, de kleur van het papier is natuurwit (beschrijfbaar). Het papier is gebleekt zonder optische witmakers en beschikt over de volgende keurmerken: FSC®, EU Ecolabel, Chloorvrij proces (PCF), Verouderingsbestendig papier(DIN/ISO 9706), ColorLok®-technologie.
283 grams kraft Kraft papier kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. De dikte van het papier maakt het geschikt voor kaarten, verpakkingen, labels en nog veel meer. De kleur van het papier combineert leuk met verschillende ontwerpen en designs. Let op: wij raden het af om afbeeldingen te gebruiken met veel kleur en de kleur wit wordt niet gedrukt op het papier.
Laminaat afwerking Beschrijving
Geen Standaard gedrukt op papier en niet voorzien van extra beschermlaag.
Dubbelzijdig glanslaminaat -
Dubbelzijdig matlaminaat -
Enkelzijdig glanslaminaat -
Enkelzijdig matlaminaat -
PDFs aanleveren Beschrijving
PDF laten controleren (+€20) Twijfel je of de PDF is gemaakt volgens de aanleverspecificaties en/of wil je graag een extra check op je bestanden? Laat dan de PDF door ons controleren. Je krijgt van ons via de mail feedback hoe je het best het bestand kan aanpassen. Zo ben je zeker van een optimaal resultaat! Spelling en grammatica worden niet gecontroleerd.
PDF is drukklaar De PDF is conform de aanleverspecificaties aangeleverd en hoeft niet meer gecontroleerd te worden.
[Productie] Productafwerking Beschrijving
Rillen Dit product wordt gerild zodat het makkelijk te vouwen is.

Levering

Levering

Productiemethode Verwachte levertijd*
Normaal 3 werkdagen
Spoed 2 werkdagen

*Waarvan één werkdag levering

Gerelateerde producten

brochures-drukken

Brochures

v.a. € 0,71 - € 5,70 per stuk
flyers-drukken

Flyers

v.a. € 0,01 - € 0,54 per stuk
folder-maken

Folders

v.a. € 0,13 - € 1,18 per stuk
ongevouwen-kaart-in-vorm

Kaart (ongevouwen vorm)

v.a. € 0,03 - € 3,14 per stuk