Actie Tijdelijk 15% korting: Diverse verpakkingen

Zakelijke kerstkaarten

De feestdagen staan weer voor de deur en dit is natuurlijk hét moment om uw zakelijke kerstkaarten te versturen. Deze kaarten zijn het perfecte middel om uw huidige relaties te versterken, maar ook om oude relaties te herstellen. Op deze pagina vertellen wij u graag een aantal redenen om een zakelijke kerstkaart te versturen. Ook hebben we verschillende tips en trends van 2020 opgeschreven, uiteraard met een aantal voorbeelden.

 • Gevouwen- of ongevouwen kaarten
 • Ruime keuze aan formaten
 • Makkelijk te maken
 • Spoedlevering mogelijk
Start direct
bedrijfkerstkaarten-maken

Waarom een zakelijke kerstkaart versturen?

Zakelijke kerstkaarten kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo kunt u met een kerstkaart de relatie met uw klanten versterken. Wanneer u de kaart persoonlijk maakt, zal dit enorm bijdragen aan het warm houden van zakelijke contacten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een leuke tekst over jullie samenwerking.

Naast huidige contacten versterken, kunt u ook oude contacten herstellen met een zakelijke kerstkaart. Zelfs wanneer u het hele jaar misschien geen contact hebt gehad met iemand, kunt u hem alsnog een kaartje sturen. Om te voorkomen dat dit overkomt als een standaardkaartje dat naar uw volledige klantenbestand is verstuurd, kunt u de kaart persoonlijker maken door er een handgeschreven berichtje op te plaatsen. Vraag bijvoorbeeld om in het nieuwe jaar elkaar weer eens te ontmoeten. Houd er rekening mee dat u uw contactgegevens hierbij op de kaart zet.

zakelijke-kerstkaart

Tips

Voor het maken van zakelijke kerstkaarten hebben wij de volgende tips opgesteld:

 • Wees origineel
 • Blijf binnen de stijl van uw bedrijf
 • Stuur de kaart niet digitaal
 • Verstuur de kaart op tijd
 • Kijk na of uw adressen nog kloppen
 • Wees niet commercieel

Wees origineel

Tegenwoordig versturen steeds meer bedrijven weer kerstkaarten. Dit maakt het extra moeilijk voor uw bedrijfskerstkaart om op te vallen. Het is daarom noodzakelijk om de kerstkaart zo origineel mogelijk te maken! Zorg er ten eerste voor dat u uw zakelijke kerstkaarten met logo bedrukt. Dit roept direct een herinnering op bij de ontvanger. Daarnaast kunt u uw zakelijke kerstkaart met foto bedrukken. Het is handig om dit te laten doen door een vormgever binnen uw bedrijf. Heeft u zelf geen vormgever in dienst, of heeft u geen tijd om zelf een zakelijke kerstkaart te ontwerpen? Neem dan contact met ons op. Onze professionele vormgevers gaan graag voor u aan de slag!

bedrijfskerstkaart

Gebruik uw eigen stijl

Kerstkaarten moet herinneringen oproepen bij de ontvanger van uw kerstkaart. Dit wordt het beste gedaan, wanneer de kaart gemaakt is binnen uw eigen huisstijl. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleuren als uw website, om meteen herkenning op te roepen. Wanneer u dit niet doet, kan uw zakelijke kerstkaart veel verwarring geven aan de ontvanger.

Verstuur de kaart niet digitaal

Hoewel digitale kaarten een tijdje in zijn geweest, is dit in 2020 totaal niet meer het geval. Digitale kerstkaarten worden als onpersoonlijk gezien en worden vaak direct verwijderd. Laat uw relaties zien dat u ze waardeert met een persoonlijke geprinte kaart. Wij raden u aan om geen tekst in de binnenkant te laten drukken, maar om dit met de hand te schrijven. Zo maakt u uw zakelijke kerstkaarten nog persoonlijker en kunt u bij bepaalde relaties een extra persoonlijke noot toevoegen.

Verstuur de kaart op tijd

Het is zeer belangrijk dat u uw kerstkaart op tijd verstuurd, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat u dit niet te vroeg doet. Wij raden u aan om uw kerstkaarten in de week van 9 tot 15 december verstuurt. Dit is na sinterklaasavond, maar wel meer dan een week voor kerst. Zo voorkomt u ook dat mensen die de weken van kerst en oud en nieuw vakantie opnemen, uw kaart niet zien.

Controleer uw adressen

Zorg ervoor dat uw database aan adressen up-to-date is bij het versturen van zakelijke kerstkaarten. Kaarten versturen naar een verkeerd adres kom erg onprofessioneel over. Daarnaast betekent dit dat uw kerstkaart niet aankomt bij de persoon of het bedrijf waarvoor het bedoeld was. Dit zou een enorme gemiste kans zijn op het versterken van uw relaties.

Wees niet commercieel

Ten slotte is het van uiterst belang dat uw zakelijke kerstkaarten geen commerciële boodschappen bevatten. Wanneer u dit doet, zal de kaart bij de ontvanger onpersoonlijk overkomen en komt de boodschap niet oprecht over. Wanneer u toch een commerciële boodschap wilt overbrengen tijdens de feestdagen, is dit handiger om via de mail te doen. Op deze manier behoudt uw kerstkaart zijn waarde

Zakelijke kerstkaarten trends 2020

Dé kerstkaarttrend van 2020 is handlettering. Dit is een lettertype dat handgeschreven is. U kunt zelf zo’n eigen stijl maken, maar u kunt ook kiezen uit een van de bestaande lettertypes. Op het internet zijn veel lettertypes gratis te downloaden, zodat u deze in Photoshop of InDesign kunt gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van onze online editor bij het maken van uw zakelijke kerstkaarten, kunt u ook kiezen uit een groot scala aan handlettering lettertypes. Bekijk bijvoorbeeld de lettertypes ‘Crafty Girls’ of ‘Dancing Script’.

Een andere trend in 2020 is om uw kerstkaarten niet te druk te maken. Veel voorbeelden op deze pagina hebben een zeer rustige achtergrond. Hierdoor wordt de focus vooral gericht op de boodschap van uw kerstkaart.

zakelijke-kerstkaart-met-spoed

Voorbeelden

Verspreid over deze pagina ziet u verschillende voorbeelden van zakelijke kerstkaarten. Hiernaast ziet u de kaart van Drukwerknodig en die van onze vrienden van Studentendrukwerk. Zoals te zien is op de kaarten zijn kleuren gebruikt die passen bij de logo’s van beide bedrijven. Tegelijkertijd is er ook gebruik gemaakt van de huidige trends, zoals een handgeschreven lettertype.

zakelijke-kerstkaarten-voorbeelden

Hoe ontwerp ik een zakelijke kerstkaart?

Bij Drukwerknodig houden wij er van om onze kerstkaarten in Adobe Photoshop of InDesign te maken. Op het internet staan talloze tutorials en templates voor u om uw eigen kaart in deze programma’s te ontwerpen. Wanneer u niet beschikt over deze software, bieden wij een alternatief: onze online editor. Hierin kunt u zeer eenvoudig in een paar stappen uw eigen zakelijke kerstkaarten ontwerpen:

 1. Open de online editor
 2. Kies voor gevouwen of ongevouwen kaarten en kies vervolgens een formaat
 3. Upload uw logo, foto’s en/of plaats de tekst die u wilt afdrukken en maak deze naar wens op
 4. U kunt uw ontwerp tussentijds opslaan, of uw kerstkaarten direct bestellen.

Levering

U zult het vaak genoeg horen: bestel uw zakelijke kerstkaarten op tijd. Bij Drukwerknodig hoeft dat niet. Wanneer u kaarten bij ons bestelt, krijgt u deze al binnen enkele werkdagen bezorgd. Daarnaast hebben we ook nog een optie voor spoedlevering. Wanneer u uw kaarten dan voor 12:00 uur bestelt, zullen deze de volgende dag bezorgd worden. Voor vragen over de levering kunt u altijd contact met ons opnemen.

Service

Bij Drukwerknodig vinden wij dat de klant centraal staat. Zo is het bij ons ook mogelijk om maatwerk te bestellen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar kerstkaarten in een speciaal formaat of een unieke vorm? Neem dan direct contact met ons op! Onze professionele vormgevers denken graag mee met uw creatieve concept. Ook is het mogelijk om hiervoor een offerte op maat aan te vragen.