Actie Tijdelijk 15% korting: Diverse verpakkingen

Veelgestelde vragen

Welke PDF instellingen moet ik gebruiken bij het exporteren?

Ga naar ‘Bestand > Exporteren’ Engels: ‘File > Export’. In het pop-up venster selecteer je de Adobe PDF Preset: PDF/X-1a:2001. Deze setting zorgt ervoor dat gebruikte transparantie afgevlakt is in de PDF.

Onder het tabblad ‘Tekens en afloopgebied’ Engels: ‘Marks & Bleed’ selecteer je de opties ‘Snijtekens & Registratietekens’ Engels: ‘Crops Marks & Registration Marks’. Zorg dat de marge (offset) ingesteld staat op 3 mm (staat standaard op 2,117 mm). De Afloopinstelling (Bleed) moet ook op 3 mm ingesteld worden.

Onder het tabbblad ‘Uitvoer’ Engels: ‘Output’ hoeft geen kleurconversie plaats te vinden. Belangrijk is dat alle RGB & CMYK profielen ingesloten worden. RGB kleuren worden automatisch omgezet naar CMYK door onze drukpers.

Let op! Deze kleuren kunnen afwijken van de kleuren op een beeldscherm. Wil je weten hoe de kleuren eruit zien in druk? Zorg dan dat je de conversie naar CMYK zelf doet vóór het aanleveren van het bestand. Dit kan d.m.v. de bronbestanden om te zetten of door de conversie bij het maken van de PDF te doen. Kleuren zijn alléén goed te beoordelen op een goed hardwarematig gecalibreerd beeldscherm.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met onze klantenservice.